Ostře nabroušený večer

27. březen 2014

Strahovskou Sedmičku čeká 29. června návštěva v podobě 3 skupin - Limp Wrist (USA) + Seasick (USA) + Logic Problem (UK). Ta je součástí prvního a velice krátkého evropského turné těchto gay straight edge vyvrhelů, kterým není doslova nic svaté.

Koncerty Limp Wrist jsou vyhlášené svojí naprosto vražednou energií, kdy je vše totálně vzhůru nohama a vzduch je nasycen odérem potících se těl, jež padají jedno přes druhé a v pravidelných intervalech létají vzduchem. Do toho to naprosto na doraz solí z pódia kapela, jejíž členové na sobě mají povětšinou roztrhané silonky, placaté čepice, námořnické oblečky, tanga nebo skotské sukně bez spodního prádla. Bylo by ovšem chybou hledat za koncertem Limp Wrist jen nějaký cirkus - jde především o extrémně naštvaný hc/punk.

Druhým želízkem v ohni budou Seasick. U nás téměř neznámá kapela z New Jersey navazuje na silnou tradici tamější scény a bere si to nejlepší např. Z Tear it Up, The Degenerics nebo Endeavor. Opět nekompromisní tvrdý hard core s punkovou energií a velice slušným tempem, čerpající ponejvíce z tradice bostonské scény počátku 80. let. Jejich aktuální deska Two Years Of Hub City Hardcore přináší zabijáckou kombinaci přímočaré punkové energie, tvrdosti a občasných chórových pasáží.

Celý večer otevřou Logic Problem, jedna z nových akvizicí labelu No Way Records, který si za poměrně krátkou dobu získal reputaci jednoho z nejrespektovanějších punkových vydavatelství současnosti. Logic Problem se obrací ke kořenům hc/punku, především k Circle Jerks, Void nebo F.U.´s.

00946597.jpeg
autor: Banán
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.