Out of Step zve na večer!

27. březen 2014

Polovina a konec 90. let pro mě bylo jedno z nejzásadnějších období hc/punk scény, protože jsem v té době začal objevovat o čem vlastně je a na čem stojí. Bylo to ale také období, kdy se začala radikálně měnit situace i pohled na samotnou subkulturu a hlavně zájem o ni. Do ČR dorazil boom dance music a spousta punků kompletně změnila svůj životní styl.

Nastalo období temna, z něhož se hc/punk začal vzpamatovávat až na počátku nového tisíciletí. I v té době ovšem hrálo mnoho zajímavých, a minimálně pro určité období zásadních kapel, které už tak trochu upadly do zapomnění. A proto si je v dalším díle Out of Step zkusíme trochu připomenout.

Logo

Budou to např. As Friends Rust - kapela z Floridy, ve které zpíval Damian z Culture a jejíž dvě první mini CD (Fist of Time a 6 Song) jsou vynikající. Pak první deska The Get Up Kids - Four Minute Mile, zásadní přelom v melodickém indie rocku, stále ještě vycházející z punkových kořenů, ale už se silným melodickým cítěním. No a v neposlední řadě třeba legendární straight edge hc Mouthpiece z New Jersey, vycházející na New Age Records. To vše a mnohem víc v úterý 18. 12. od 23.00 na Radiu Wave.

Těší se Banán!

autor: Banán
Spustit audio