Pandemické R&B. Fæ Bestia hraje temné beaty pro lidi uvízlé v duševním lockdownu

18. srpen 2021

Jeden z nás, hádejte který, hned na začátku udělal největší moderátorskou botu a představil úplně jiného hosta, než měl. Fæ Bestia ale pouštěla tak skvělé tracky, že na její jméno Jonáš (ano, on to byl) nikdy nezapomene. Hitparáda neobjevených Radia Wave hostila experimentální producentku Josefínu Trantinovou aka Fæ Bestia.

Do soutěže se přihlásila skoro na konci celého ročníku. Přesto se jí podařilo mezi dalšími sedmdesáti interprety zaujmout nejen nás, ale i spoustu posluchačů. Fæ Bestia hraje experimentální R&B, má ráda Tirzah i Kim Gordon, a i když si prý jednou přeje založit kapelu ve stylu Sonic Youth, zatím její hraní spíš sedí na Lunchmeat Festival.

Tracky začala tvořit, tak jako hodně hudebníků z letošní sezony Startéru, při pandemii. Konečně měla trochu času na splnění velkého snu. Pak už to šlo samo. Josefína si všechnu hudbu skládá, míchá i masteruje. DIY na 150 %!

První song prý vznikl díky jedné větě z filozofické knížky, kterou našla u kamaráda. Jak ta věta zněla? A co Fæ Bestia plánuje dál? Poslechněte si Startér s Josefínou Trantinovou.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka