Panují kolem cestování s dětmi tabu? Rodina Šifrových si myslí, že ano. A proto „Saša jede“

16. listopad 2017

David a Petra Šifrovi cestují společně se svým devatenáctiměsíčním synkem Sašou. Už když bylo Sašovi pět týdnů, vyrazili na tři týdny na cestu – na zimní trek, na sněžnice do Švédska. „Měli jsme velké obavy, vybrali jsme kvůli nim i mírnější oblast v jižním Švédsku, ale nenaplnily se,“ říkají David Šifra.

Místo plyšového medvěda skutečný

„Bylo to možná o trochu náročnější, protože jsem měla velký batoh, ale v pohodě,“ říká Petra. Na to, že byla ještě v šestinedělí, už si ani nevzpomíná. „Nebylo potřeba nijak ustoupit z plánů, které jsme měli. Když jsme se vrátili, byli jsme si jistí, že kolem cestování s dětmi existuje zvláštní bublina,“ dodává David. Během švédského treku mimo jiné Šifrovi potkali medvěda, ale ani to je nezastrašilo. Petra v rozhovoru pro Casablanku spíš zalitovala, že nestihla vytáhnout foťák, než že by si vybavila strach.

David a Petra Šifrovi cestují společně se svým devatenáctiměsíčním synkem Sašou

Dítě seznamuje s místními. Třeba v Tibetu

„Saša otevírá dveře, stejně jako určitě i další děti,“ shrnují rodiče hlavní výhodu cestování s dětmi. Hodně si to uvědomili například v muslimských zemích. Po Švédsku přišly na řadu další výlety, největší akcí je dosud to, že celá rodina přejela Tibet na kolech. O cestách, které Šifrovi podnikají, i o cestování s dětmi obecně se dozvíte víc při poslechu Casablanky. Podívat se můžete také na jejich blog nebo Facebook.

Rodina Šifrových
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.