Paternoster je nejdivnější místo, kde jsem kdy hrál, říká Ben Cristovao

23. březen 2020

Paternoster Sessions Radia Wave jsou výzvou pro různé hudebníky i hudebnice. Oběžným výtahem Českého rozhlasu se projel i zpěvák a influencer Ben Cristovao, který startuje novou sérii tohoto projektu. V rozhovoru prozradil, jak se mu jelo a hrálo, ale i jak se vypořádává s nastalou situací.

Na jakém nejdivnějším místě Ben kdy hrál? „To je možná právě ono! Paternoster. A ještě jedna svatba na Slovensku, kam nás pozvali,“ říká a dodává, že si pro Paternoster Session nic zvláštního nepřipravoval, zásadní bylo jen to, aby se výtahem mohl projet i se svým kytaristou.

Ben byl vždycky hodně společenský, a proto mu momentálně chybí mezilidský kontakt. Se současnou situací se vyrovnává hned několika způsoby. „Hodně teď cvičím a uklízím a zkouším to, na co bych jindy neměl čas. Taky se snažím s někým pořád telefonovat,“ přibližuje.

Na Instagramu Bena sleduje skoro osm set tisíc lidí. Na svém účtu zveřejnil video, ve kterém žádá své followery, aby s ním sdíleli pozitivní zprávy a příběhy, se kterými se setkali ve svém okolí. „Myslím, že zvlášť teď by kanály, které mají větší dosah, měly šířit osvětu a pozitivní energii.“

Jaké knihy má Ben právě rozečtené? A nechává se jimi inspirovat i v běžném životě? Poslechněte si celý rozhovor.

Další série neotřelých živých vystoupení Paternoster Sessions Radia Wave představuje v nové sérii umělce, kteří budou udávat směr v následujících letech. Úspěšná rapová videa tak nyní následuje výběr jmen, které, způsobem sobě vlastním, mění podnebí současného tuzemského popu. Podívejte se, jaké interprety můžete čekat v dalších dnech v Paternoster Session:

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.