Písně o lásce a o životě. Poslechněte si novou desku Mayen v exkluzivní premiéře

23. květen 2018

Původně lo-fi pokojíčkový projekt Lukáše Vydry, dnes už regulérní pětičlenná kapela. Pražští Mayen vydávají po třech letech nový release na labelu Theremin Records. Jde o debutovou studiovou desku, témata se ale nezměnila – opět jde o písně o lásce a o životě. Album So Far So Good si teď můžete ještě před oficiálním vydáním poslechnout díky exkluzivnímu streamu Radia Wave.

Kapela ve složení Lukáš Vydra, Josef Hradilek, Lukáš Klavrza, Jáchym Krohe a Václav Miškovský podle vlastních slov vyrostla hudebně i lidsky. Deska je dospělejší a členové kapely o ní možná s trochou nadsázky říkají, že je z ní cítit vyzrálost lidí s určitou životní zkušeností. Autor textů Lukáš Vydra o desce říká, že je v něčem bilanční.

„Bylo mi třicet a začal jsme si se zpožděním uvědomovat, že jen s hédonismem a vyhýbáním se zodpovědnosti daleko nedojdu. Kromě kapely nemám žádný ukotvení a mohlo by se mi lehce stát, že když to nechám zajít moc daleko, už bych nemusel vybřednout. S tím souvisí i východiska pro hudbu. Zatímco předchozí tvorba byla více bezstarostná a založená hlavně na náladě, nový songy jdou víc do pod povrch.“

Současná podoba skupiny vzešla z koncertování po vydání EP Elegy, kdy se členové intenzivně sblížili na lidské i hudební úrovni. Album produkoval sám frontman a autor textů Lukáš Vydra, pouze song Failure vznikl ve spolupráci s dlouholetým kamarádem Igorem Brusem. V jeho berlínském studiu se v létě 2017 během týdenní intenzivní studio session deska nahrála a Bruso ji pak i mixoval. Oficiálně album vychází 28. května, křest pak proběhne 8. června v klubu Theremin na Žižkově. Na křtu vystoupí i spřátelený projekt Jana Boroše z Fiordmoss nazvaný Čáry života a jako speciální host zahraje i pražská skupina Vellocet Roll.

autor: Radio Wave
Spustit audio