Placení petlahvemi a princ Harry jako spasitel planety. To není sci-fi, ale svět podle Mikrovlnek

2. srpen 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky loví ty největší sumce ze zpravodajského rybníku. Tentokrát zase nepřinesly pouze ty nej zprávy z Evropy a celé planety, ale i z Brna, kterému se právem říká srdce Evropy. Za všechny informační výbušniny zmiňme zprávu o princi Harrym, který se chystá zachránit planetu zplozením maximálně dvou potomků.

Zuzana s Ivanou jsou ale nedůvěřivé a škodolibě si spíš myslí, že se Harry zalekl vyměňování plen a řešení dětských prdíků, přičemž své traumatické zkušenosti maskuje za environmentální žal. Ekologická osvěta ale neprobíhá jen v zemi čaje o páté, ale i v zemi pizzy a parmezánu: v Římě se dá nově pořídit jízdenka na hromadnou městskou dopravu výměnou za vrácení 30 plastových lahví. Moderátorky pořadu jsou ale opět negativně naladěné a projektu věští neúspěch, protože nosit batoh plný petlahví na stanici metra je prostě otrava. 

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby nezmínily Brno. Tam je okurková sezona v plné síle, a tak bylo možno vypátrat jen reportáž o plavčíkovi, který má po dlouhé směně na koupališti vidiny.

Je mezi těmito zprávami nějaká souvislost? Není, ale to by vám nemělo bránit v poslechu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.