Po vlkodlacích přijdou upíři. Jaké novinky ukrývají temná zákoutí místní DIY scény?

6. květen 2022

Špína se po čtvrt roce vydala na průzkum novinek na české a slovenské punkové scéně. Jaro bývá na čerstvé nahrávky bohaté a letošek není výjimkou, takže se nám všechno do naší hodinky ani nepodařilo vměstnat. Čekejte závan čerstvého větru – od black metalu po temnou elektroniku i odkazy na starou českou alternativu.

V novinkách se nám jako už tradičně sešly úplně nové tváře i ostřílení harcovníci. Mezi ně patří například Lycantrophy, kteří vydali po dvanácti letech nové album On the verge of apocalypse nebo pražští metalpunx Bahratal s dvojsinglem Legie ubožáků. Z metalového soudku jsme ochutnali ještě novou skladbu od Sekeromlat z alba Drápy a tesáky.

Probrali jsme také debut producenta Hexena propojeného s kolektivem Organizovaný plevel. Desku Outer layers of psychic sphere, vydanou pod hlavičkou Wrong Tapes, doporučujeme, pokud se chcete vynervovat před spaním. A pokud neusnete, můžete se zkusit uklidnit EP Vampire Castle producenta Kabala, užívajícího i rapový moniker Žakhéles.

Jak si vyložit, co je to houpavý hardcore? Kde to v současnosti kvete hardcorem? Kdo se v novém projektu vymanil z područí ema? Kdo cituje Marka Fishera? Zasáhla nás retrománie? Došlo ve Špíně na singalongy? Co chystají pražští avantgardní punkáči Hothouse? Poslechněte si celou novinkovou nálož ze záznamu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.