Podvratný jak tvoje máma. Chytrácký bytový seminář herce Bo Burnhama bůhvíproč miluje celý svět

11. červen 2021

Čelisti vzpomínají na Libuši Šafránkovou, jejíž technika fackování ve filmu Vrchní, prchni! Alešovi naprosto učarovala, čestný host Tomák Stejskal miluje její ztvárnění filmových maminek a Vítek zase doporučuje snímek Svatební cesta do Jiljí. „Nádhernej duet s mistrem Abrhámem, kterej tam v osmdesátejch letech prožíval svou další krizi maskulinity. Krásnej televizní film, kde Libuše Šafránková předvádí opravdu úžasnej komediální výkon.“

Všechno hezké jednou končí, to však ale podle nového průzkumu neplatí o nadvládě obřích ještěrů. „Polovina Američanů si myslí, že dinosauři stále existují. Nevyhynuli – jsou mezi námi,“ informuje Aleš. Prehistoričtí tvorové prý žijí v odlehlých částech světa, jakými jsou například Oceánie, Velká Fatra nebo jádro naší duté planety Země, kde jich je podle Tomákových soukromých informací opravdu hodně.

Více než setkání s dinosaury nebo další rok a půl v lockdownu však Čelisti děsí metachytrácký bytový seminář herce Bo Burnhama s názvem Inside, který aktuálně opěvuje celý svět. „Fakt nechápu, co je na tom provokativního, neřkuli podvratnýho,“ podivuje se Vítek nad obrovským ohlasem karanténního rádoby komediálního dílka.

„Vypulírovaná ideologie pro lepší lidi, která se správně omluví. Hrozně mi to připomíná, jak jsem s hrůzou sledoval spoustu známejch, kteří během covidu ztráceli na sociálních sítích jakoukoli soudnost. Jak si přišli strašně vtipní svejma běžnejma nicneříkajícíma postřehama a jak se svět smrsknul do jejich vlastního já. Inside je pro mě erupcí týhle hnusný energie,“ nedokáže skrýt znechucení, které s ním, kromě věrných druhů ve studiu, nejspíš vůbec nikdo nesdílí.

O kolik chytřejší a intenzivnější zážitek vás čeká, když se místo Inside podíváte na nejnovější animovaný pixarovský film Duše? Zasloužil by Bo výchovného lepáčka od Libušky Šafránkové? Co způsobuje halucinogenní aura Jozefa Tisa slovenským kamzíkům? Který chlapec se narodil s parožím? Kolik chladicích boxů už Tomáš Stejskal rozkopal kvůli drahému pivu? Jak dlouho by Aleš se svou vyřídilkou přežil v sequelu hororu Tiché místo? Funguje Vítek po očkování jako bluetooth vysílač? A drží na něm magnet? Poslechněte si Čelisti!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.