Pokousaný řidič, pošťák z močálu a Nicolas Cage v roli Nicolase Cage. To je svět podle Mikrovlnek

22. listopad 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají tu nejsladší marmeládu ze zpravodajských minikoblížků.

Nejprve probraly svého nejoblíbenějšího herce, kterým není Martin Dejdar, ale Nicolas Cage. Ten se chystá na filmovou roli sebe samého. Podle dostupných informací zatím pro roli Nicolase Cage není zvažován žádný jiný herec než právě sám Nicolas Cage – to Ivaně a Zuzaně spadl kámen ze srdce. 

Ivana navrhla, že by obdobný film mohl vzniknout v Čechách pod režijním vedením Zdeňka Trošky a sám sebe by si mohl zahrát třeba Vašek Vydra. Zuzana ještě navrhla Marka Vašuta, což obě ženy vyhodnotily jako dobrý nápad. Pak ale přešly k další informační lahůdce o ruském pošťákovi ze Sibiře, který urazil 350 kilometrů pěšky tajgou, aby místním lidem doručil důchody. Zuzana by chtěla, aby jeho cílevědomostí oplývala zvláště v době předvánoční i zdejší pošta. Ivanu zaujalo, že se sveřepý pošťák na cesty tajgou vybavil i dlouhou holí. Venkovanka Zuzana jí to ale vysvětlila – hůl slouží k odpichům při průchodu bažinou.

V tomto díle nemohlo chybět oblíbené okénko z regionů, přesněji řečeno z Brna. Tam řidička automobilu pokousala řidiče, který jí během hádky o parkovací místo vulgárně nadával. Jestli byla dříve slepice, nebo vejce, a kdo jako první zaútočil, nebyla ale schopna rozetnout ani jedna z moderátorek.

Je mezi těmito událostmi nějaká hlubší souvislost? Určitě ne, ale nikomu to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.