Pole dance vstříc branám pekelným a tanec na klíně Satana. Flex není všechno

1. duben 2021

Singly, které se aktuálně drží na prvních pozicích amerického žebříčku Billboard Hot 100, již ve Velkých číslech zazněly. Nové desce Justina Biebera se Annabelle s Filipem také věnovali dostatečně, a proto se v rámci rubriky No. 1 tentokrát vydali za tím, co vévodí trendům na YouTube.

Lil Nas X si je získal novým videosinglem Montero (Call Me By Your Name) – track samotný si podle nich první místo nezaslouží, vše ale zachraňuje videoklip, ve kterém nechybí pole dance vstříc branám pekelným a klínový tanec na Satanovi.

Release amerického hitmakera a prvního otevřeně gay afroamerického rappera Lil Nas X ale doprovázely kontroverze – koncept působivého videoklipu si totiž evidentně vypůjčil od tvůrců opusu Cellophane od FKA Twigs. U nového tracku Headshot častých spolupracovníků Lil Tjay, Polo G a Fivio Foreign si potom Filip postěžoval na podobnost moderních drillových beatů. Vydatnou porci kritiky a výchovných poznámek, jako „flex není všechno“, nadělili moderátoři Velkých čísel tuzemskému zpěvákovi a rapperovi Whtevr, jehož smělý pokus o hyperpopové kopáky ve stylu 100gecs působí spíš komicky.

Teprve dvacetiletý americký zpěvák a rapper 24kGoldn překvapil svými vokálovými schopnostmi, těžko ale říct, zda místy prvoplánovým singlem Love Or Lust přiměje Annabelle pustit si celou debutovou desku El Dorado. Filip si po vycházející kanadské pop star Charlotte Cardin našel nový objev – Izraelka Noga Erez se druhou studiovkou KIDS nejspíš zasloužila o jednu z nejlepších popových/rapových desek letošního roku. Na příští díl Velkých čísel očekáváme důležité releasy od Olivie Rodrigo a předního českého producenta fiedlerskiho.

Jak zní bondovka od pansexuální Demi Lovato? Proč Annabelle otravují bridge v písních? A jak hbitě se Ariana Grande dokáže otáčet v křesle? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Annabelle , Filip Černý
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.