Polyamorní Jan Hůzl: Nefunguji tak, že se s někým novým za pět minut hned vyspím

20. červen 2021

„Láska, kterou můžeme k lidem cítit, je neomezený zdroj. Omezený je však čas a energie, které každému vztahu můžeme věnovat,“ říká bankovní relationship officer Jan Hůzl, který žije v polyamorním vztahu a se svou manželkou, herečkou Terezou Těžkou, se o tom rozhodli mluvit veřejně. Kdo z nich přišel s nápadem žít v otevřeném vztahu? Bylo těžké si navyknout? Žárlí na sebe?

S Honzou jsme se bavili o tom, jak fungují vztahy v jejich tzv. „polykule“ a co jsou z jeho pohledu hlavní úskalí. „Polyamorie je hodně o mluvení, sdílení věcí tomu všemu pomáhá. Já to beru i experimentálně, vystupuji ze zažitého rámce a zkouším věci, co mohou i nemusí fungovat,“ popisuje 26letý Jan.

Jan Hůzl

Projevování citů u něj v rodině byl prý vždy problém. „Moji rodiče jsou tradiční a polyamorii příliš neuznávají. Přišlo by mi fajn, kdyby mě v tom podpořili a pochopili, že to tak chci a je mi tak dobře,“ odpovídá host na otázku, jak se s tím vypořádávají máma s tátou. „Manželství je v tom všem pevnější bod, ale nechováme se podle zažitých pravidel a nevlastníme se,“ dodává Honza.

Jak se Honzovi žije v nestandardním manželství? A jak se dá uspořádat čas, když žijete ve více vztazích najednou? Poslechněte si nový díl Pochlap se, ve kterém se Jan Hůzl nebál mluvit napřímo.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.