„Pomozte vyhrát něčí boj o život,“ apeluje Pavel Bambousek

29. květen 2017

Pracuje jako jeden z ambasadorů projektu VZPoura úrazům VZP ČR na prevenci dětské úrazovosti a pomáhá rozvíjet lyžování a golf hendikepovaných. Nyní se Pavel Bambousek stal jednou z tváří projektu Daruj krev.

Medailonek Pavla Bambouska

Odmala jsem měl rád lyže a snowboard. Jenže když mi bylo sedmnáct, poranil jsem si páteř a míchu pádem asi z deseti metrů.

Sotva mě lékaři dali trochu dohromady, začal jsem lyžovat na monoski a brzy nato i závodit. Boduji ve Světovém poháru a získal jsem i několik pódiových umístění v Evropském poháru. Nejraději mám slalom speciál a Super-G, té rychlosti se prostě nedá odolat.

Nedávno jsem k lyžování přidal ještě golf z vozíku paragolfer, kde začínám sbírat první mezinárodní úspěchy a stoupat žebříčkem vzhůru.

Pracuji jako jeden z ambasadorů projektu VZPoura úrazům VZP ČR na prevenci dětské úrazovosti. Pomáhám u nás také rozvíjet lyžování a golf hendikepovaných. Za mé aktivity a životní postoj mi čtenáři v anketě časopisu Esquire dali titul Esquireman 2016, takže můj život má asi celkem správný kurz.

Už jsem při operaci dostal cizí krev a tak jsem moc rád, že ji teď zase mohu dát někomu jinému. Je to moje další vítězství. Darujte krev i vy a pomozte vyhrát něčí boj o život. Nikdy nevíme, koho takový zápas čeká.

Více na darujkrev.rozhlas.cz

Spustit audio