Posílat někomu své zuby je nechutné? Pokročilá potápěčka Ke$ha proslavená hitem TiK ToK nesouhlasí

2. prosinec 2021

Speciální přenahranou verzi skladby All Too Well od Taylor Swift s nebojácnou desetiminutovou stopáží na první příčce amerického singlového žebříčku opět nahradil hlavní singl Easy on Me z comebackové desky Adele. Stejně jako minulý rok i letos na streamovacích službách neskutečně zařezává portorický zpěvák, který za sebou v počtu globálně měřených streamů nechává i Drakea a Taylor Swift. Annabelle s Filipem ve Velkých číslech tentokrát vzpomínali i na rok 2009.

Úvodní rubrika No. 1 patřila kalifornské zpěvačce, která si říká Ke$ha. Svým debutovým hit singlem TiK ToK, kterým v prvním roce prezidentování Baracka Obamy silně předběhla dobu, si vysloužila absolutní vítězství v amerických žebříčcích. Na vrcholu hitparády Billboard Hot 100 se v roce 2009 udržela obdivuhodných devět po sobě jdoucích týdnů. Moderátory Velkých čísel u tracku TiK ToK zpětně pobavilo třeba extravagantní použití auto-tunu. Filip si o Ke$he při této příležitosti dokonce přichystal několik zábavných faktů.

Kromě silného zastoupení domácích tracků se první adventní díl Velkých čísel nesl také v muzikálovém a filmovém duchu. Dopomohli tomu třeba Kali Uchis a Ozuna se skladbou Another Day in America inspirovanou znovuuvedením slavného muzikálu West Side Story. O filmovou atmosféru se postarali britská zpěvačka FKA Twigs a londýnský rapper Central Cee. Jejich působivý singl Measure of a Man se ještě letos objeví v nejnovějším přírůstku špionské série Kingsman. Snímek The King’s Man se po dvou letech odkládání konečně dostane do kin.

Na koncertě které kapely je běžné ztrácet končetiny? Jakým zajímavým způsobem slaví The Weeknd pět let od vydání desky Starboy? A kdo pozvracel boty v šatníku Paris Hilton? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.