Poslední novinky v hitparádě obsadili sólisté. Vsadili na „starou dobrou písničku“

16. březen 2022

Starý dobrý song. Prostě písnička. Stará dobrá. Na tu vsadili poslední soutěžící v hitparádě neobjevených Radia Wave. Bude to fungovat? Dostanou se mezi dvacet nejoblíbenějších songů ročníku? Probojují se do finále? Nebo snad dokonce zvítězí?

U Adelly je to padesát na padesát. Sedmnáctiletá písničkářka poslala song s nepopiratelným charismatem, které ale strašně trpí samohrajkovými klávesami, několika intonačními fauly a bohužel i zásadní neoriginálností.

Alike je opravdu hodně nerozeznatelná skladba. Zní jako esence všech písní ze seriálu Dawsonův svět. Jasně, pokud jste sentimentální, určitě to na vás bude fungovat. Pokud ale po hudbě chcete dobrodružství, máte smůlu. Tohle je na tepláky a sebedojímání se, když máte teda jedno ucho zalehlé. Ale co, takový stav zažíváme občas všichni. Možná přesně na to Adella spoléhá.

To Moře dní hraje krásně. Jde o sóloprojekt Martina „Marcyna“ Hampela, bubeníka mnoha známých ostravských kapel, u kterého dobrý zvuk určitě nepřekvapí. Song Vlasy má v sobě nenápadnou krásu. Kdo ji ale nenajde hned, možná ji neocení nikdy.

Vlasy jsou hodně anachronická záležitost, bezčasí v ní je tak koncentrované, až hrozí, že vám vysaje duši z těla. Možná to ale chce jenom slyšet další Marcynovy songy. Venku má celou desku. Zkuste ji a vraťte se poslat mu hlas. Snad nepropadne v čase někam do minulosti! 

Songy už nám neposílejte – zase příště. Za pár týdnů nás čeká semifinále a velký večírek v Café V lese, kde nám všechny hejty můžete vrátit!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.