Prázdniny skončily. Poslechněte si exkluzivně novou desku Dětí mezi reprákama

29. září 2017

Děti mezi reprákama jsou nyní kapela. Původně sólový písničkářský projekt Dominika Zezuly během posledního roku vyrostl do klasické kapelní podoby. Pouhý rok po loňském albu Haiku přichází Děti mezi reprákama s třetí deskou Prázdniny, kterou si můžete poslechnout v premiéře na Radiu Wave.

Dominik Zezula neopouští roli textaře, ale na jedenácti nových skladbách Dětí mezi reprákama se rovnou měrou podíleli všichni tři členové, jak se píše v tiskové zprávě. Osamoceného písničkáře tak doplnil kytarista Ondřej Mikula (jinak známý jako elektronický producent Aid Kid) a klavírista Jiří Libánský. „Všechny skladby jsme napsali ve třech, během jarního soustředění ve vypůjčené chatě pod Pradědem. I ve studiu jsme hodně pasáží nahrávali společně. Chtěli jsme, aby z desky bylo cítit, že je to kolektivní práce, ne jen mozaika nápadů naskládaných přes sebe,“ přibližuje Zezula proces vzniku nahrávky Prázdniny, která oficiálně vychází 1. října na domovském labelu Červený kůň. Dva dny na to odehraje kapela první ze tří pražských křtů, kde budou návštěvníci svědky generačního setkání českých písničkářů. V prostorách vinohradské kavárny Bullerbyn se vedle Dětí mezi reprákama vystřídají Vladimir Merta, Jiří Dědeček s Janem Burianem a Jiří Smrž.

 „Ty songy zní vlastně úplně jinak než naše starší věci, je tam víc vlivů, víc nálad, textur, nápadů, dynamiky. A je to mnohem větší popík. Máme obyčejnou radost z toho, že tvoříme spolu,“ popisuje nahrávku Prázdniny a chemii nové sestavy Zezula.

 Debutové album Dětí mezi reprákama s názvem Újezd bylo v roce 2015 nominované na cenu Vinyla v kategorii Objev roku. Přestože si Zezula ocenění nakonec neodnesl, šlo o textařsky vyspělou nahrávku – dokázala balancovat na tenké hraně intimity a patosu. Následující album Haiku už ale takové kvality podle recenzenta Jana Macháčka neneslo. A jak zní nová nahrávka Prázdniny, se můžete přesvědčit už sami díky exkluzivnímu streamu.

autor: Radio Wave
Spustit audio