Před Tysonem bych dokázal utíkat dvě kola, říká Lukáš Konečný

15. květen 2006

"Box je daleko míň tvrdší sport než hokej," říká Lukáš Konečný, náš nejlepší boxer, který přišel do studia po těžkém, ale vítězném zápase na Eurofighter II., kde získal interkontinentální titul organizace WBO. Bolelo ho naprosto všechno, a jak řekl, měl ten den velký problém s nošením tašek a tlačením kočárku. POSLECHNĚTE SI: Záznam rozhovoru

V rozhovoru s Weronikou se dozvíte, jak probíhal samotný boj, jaká byla atmosféra nebo jak si cení pásu interkontinentální organizace. Uslyšíte, jak se vyvíjela kariéra Lukáše Konečného, syna slavného československého boxera, jak často byste měli trénovat, abyste se vypracovali na Lukášovu úroveň.

Zároveň si můžete poslechnout velmi zajímavou reportáž Pavla Eichler a Honzy Pastora, jak vypadají začátky mladých boxerů na Žižkově.

Velmi důležitá je pro boxera správná stáj, která se o něj stará. Český profesionální box má oproti Evropě ještě co dohánět, proto je Lukáš pod ochranou stáje německé. Lukáš během rozhovoru sebevědomě přesvědčil Weroniku, že ve své kategorii nemá u nás žádného soupeře, který by mu šlapal na paty.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio