Premiéra filmu Martin Štěpánek - Na nádech už dnes

14. listopad 2006

Vidět ji můžete v pražském kině Oko. Tento dokumentární film vám přiblíží zajímavou sportovní disciplínu - freediving. Poznáte příběh Martina Štěpánka a jeho cestu od plavání s ploutvemi v bazénu až k vytvoření mnoha světových rekordů a získání ocenění Nejlepší světový freediver roku. Martin Štěpánek a kameraman dokumentu Miroslav Hrdý byli našili hosty. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s Martinem Štěpánkem a Miroslavem Hrdým

Filmový dokument natočil cestovatel a kameraman Miroslav Hrdý, který v posledních letech doprovázel Martina na jeho cestách po celém světě. Film se natáčel v průběhu 3 let a uvidíte zde natočené převážně disciplíny, při kterých se dělají hromadné závody - tedy bazénové disciplíny (závodník se při nich pokouší co nejdéle vydržet na jeden nádech nebo plave co nejdéle na jeden nádech), také disciplíny na otevřené vodě (Martinova oblíbená a zároveň velmi náročná disciplína konstantní zátěže, při které se potápěč s ploutvemi ponoří do hloubky a s ploutvemi vyplave zpět nahoru). Můžete se také samozřejmě těšit na Martinovy různé pokusy o rekordy a nějaká překvapení, která si nechali naši hosté pro sebe a pro diváky.

00466624.jpeg

Poslouchejte hosty na třetí Veroniky Mayerové každý den v Odpolední session mezi 15.00 a 16.00 hodinou. Sestříhané rozhovory se zajímavými hosty najdete v PODCASTU Radia Wave nebo v sekci pořadu Odpolední session.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.