Prezident Mnichovohradišťského SK Ondřej Knobloch: Těší mě návrat mladých fotbalistů ke sportu

13. červenec 2021

Fotbalový klub z Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku oslavil v roce 2019 sté narozeniny. Působí v krajské soutěži, ale perfektně připravený trávník využívají i prvoligové týmy. Pro přípravné duely před startem nové sezóny si ho vybrali třeba fotbalisté Liberce.

Pro klub z Mnichova Hradiště to ovšem není priorita. Prezidenta Ondřeje Knoblocha hlavně těší návrat mladých fotbalistů ke sportu.

"Po tom mrtvolném roku a půl, kdy nás trápily ty všelijaké věci, které se ve světě děly, netrénovalo se a nehrálo se, tak jsme měli obavy, že se děti a hráči nevrátí," přibližuje Ondřej Knobloch, čeho se nejvíce bál.

"Musím ale říci, že u nás v Mnichově Hradišti se nám povedlo restartovat všechny kategorie a máme je všechny slušně počtově obsazené. Z tohoto pohledu já jsem spokojený. Fotbal tady neumřel a neumře, budeme pokračovat dál a myslím si, že to pojede jako dříve, tedy ve starých kolejích," raduje se Knobloch.

Tým dospělých pak působí v krajské 1. A třídě. Soutěž prý odpovídá klubovým ambicím a snaze hrát hlavně s vlastními odchovanci. Mnichovohradišťský SK oslavil přitom před dvěma lety sto let od založení. K jubileu obdržel dotaci na rekonstrukci hřiště. Ta se sice kvůli epidemii opozdila, ale trávník má velmi dobrou kvalitu a k přípravě ho využívají prvoligové kluby. Hlavně Liberec.

Poslechněte si v reportáži, kdo se také přijel do Mnichova Hradiště na své bývalé spoluhráče podívat.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio