Příběh Honzy: Zkolaboval u ruletového stolu, přiznal si závislost na pokeru a marihuaně

10. květen 2021

„Prostředí kasina v Las Vegas mi učarovalo, rozhodl jsem se být krupiérem,“ říká v sérii Tvůj Balanc Honza, který se úspěšně popral se závislostí na pokeru a marihuaně, které se ho držely několik let. Dostal se do pasti, ze které nemohl vystoupit. Zlom přišel, když zkolaboval na ruletovém stole.

„Všude mi tvrdili, že jsem zdravý. Až jeden doktor mi řekl, že mé problémy mohou být spojeny s depresemi a úzkostí.“ Honza hrál poker a od puberty kouřil marihuanu. Vyhrál zájezd na turnaj v pokeru do Las Vegas. Všechny peníze sice prohrál, ale rozhodl se stát krupiérem, stejně ho předchozí práce v automobilkách nebavily. Skončil v kasinu v českém pohraničí, kde se naplno propadl do závislosti na hraní a kouření trávy, kterou si vždy kupoval do zásoby. Spotřeboval 1–2 gramy za den.

Podpořte Balanc v anketě Podcast roku! Hlasujte pro něj do 6. června v kategorii Veřejnoprávní podcast na webu podcastroku.cz.

„Hrál jsem na autopilota. Marihuanou jsem zapomínal na to, že jsem zase vložil peníze do hry.“ Po práci sedl Honza k počítači, hrál osm hodin poker a celé to prokládal konopím. Prohrál každou výplatu, sám si dlouho říkal, že příště už to neudělá. Ale sám si přiznat a porazit závislost je těžké. Nakonec sebral odvahu, zvedl telefon a zavolal do Bohnic.

Čtěte také

„Léčba byla nejlepší rozhodnutí v mém životě.“ Honza se naplno pustil do léčení. Chodil na volitelné programy, individuální terapie. Jak říká, naučili ho, jak se žije život. Začal pravidelně jíst, více se hýbat, nabral zpět ztracená kila, vážil méně než 60. Zlepšil se mu spánek a nakonec mohl i napravit vztahy se svými rodiči a kamarády. Našel ztracenou lásku k fotbalu, kterému se věnuje, chce cestovat a vyrazit na poutní cestu.

Poslechněte si celý příběh Honzy, který porazil závislost na marihuaně a online pokeru.

Tvůj Balanc je speciální série podcastu Balanc, který se věnuje seberozvoji a duševnímu zdraví. Doplňková série nabízí příběhy pěti jeho posluchačů a posluchaček, které pořad inspiroval k životní změně. Uslyšíte o transplantaci srdce, nevidomé dívce, závislosti na gamblingu a marihuaně, o vysoké citlivosti a o náročných partnerských vztazích.

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.