Příběh Hushi: Po rozvodu jsem musela zjistit, kdo vlastně jsem. Bráchové dvojčata mi byli oporou

9. prosinec 2021

„Je důležité být tu pro blízké, když se něco sesype,“ říká Lenka Hushi v sérii Tvůj Balanc o sourozeneckých vztazích. Vyrostla se dvěma bratry – dvojčaty. Nejdřív si s nimi hrála jako s panenkami, hádali se o místo v autě u okýnka. Dnes je spojují děti, které mají, i když jsou občas sourozenci rozlítaní po celém světě. Bráchové při ní stáli během náročného rozvodu, když si musela připustit, že možná nebude mít velkou rodinu, jak si vždy přála.

„Naši se rozešli, nejsem v kontaktu s tátou. Ale mamča o nás vždy hezky pečovala, jak nejlépe mohla.“ Vztahy v rodině dnes upevňují děti. Lenka se sama sebe ptá, jak její máma zvládala výchovu, když neměla k dispozici „vychytávky“, které jsou dnes běžné.

Lenka byla 13 let ve vztahu s přítelem, kterého si posléze vzala. Vztah trval od puberty a jeho konec pro ni byl náročný, začala chodit na terapie a psát novou kapitolu života. Bráchové jí byli oporou. „O každý vztah se musí pečovat,“ říká dnes s pokorou.

Poslechněte si celý příběh Lenky, která má 5 sourozenců, za sebou náročný rozchod a i boj se strachem z létání.

Tvůj Balanc o sourozeneckých vztazích je speciální sérií pořadu Balanc, který se věnuje sebepoznání a duševnímu zdraví. Přináší šest sourozeneckých příběhů. O ztrátě sestry, vyrůstání v neobvykle velkých rodinách, útěku z domova, o proměně bratra na sestru, snaze zlepšit vztah s bratry a o téměř ideální sesterské dvojici. Sérii zakončí bonusový díl s komentářem psycholožky a psychoterapeutky.

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.