Příběh Lenky: Sestra zemřela při letecké nehodě. V rodině se o problémech mluví obtížně

2. prosinec 2021

„Ségra mi chybí u milníků, třeba že nepoznala mého přítele a nebyla na promoci,“ říká v sérii Tvůj Balanc o sourozeneckých vztazích Lenka, nejmladší ze tří dětí. Její bratr po nehodě s rodinou nekomunikuje a s rodiči je velice těžké otevírat bolestivá témata. Lenku to mrzí a chtěla by komunikaci v rodině zlepšit. Kdyby jednou měla vlastní rodinu, přála by si lásku projevovat více a vědoměji.

„Jsem vděčná, že náš vztah byl ryzí a láska byla opravdová.“ Starší sestra Martina se o ni starala, mohla se jí svěřit a byla jí oporou. Pomáhala i bratrovi, který měl problémy s alkoholem a dluhy.

Po tragické nehodě při letecké akrobacii, které byli svědky i její rodiče, se fungování rodiny zhoršilo. Bratr odešel a s rodinou nekomunikuje. Lenka doufá, že se má dobře, ale po opakujících se konfliktech k němu ztratila důvěru.

Letecká akrobacie je v rodině silně zakořeněná, otec je uznávaný pilot a lektor. Bratr skákal s padákem a s létáním koketovala i Lenka, po nehodě ale od plánů upustila.

Poslechněte si celý příběh o ztrátě milované sestry, dítěte a životě více v oblacích než na zemi.

Tvůj Balanc o sourozeneckých vztazích je speciální sérií pořadu Balanc, který se věnuje sebepoznání a duševnímu zdraví. Přináší šest sourozeneckých příběhů. O ztrátě sestry, vyrůstání v neobvykle velkých rodinách, útěku z domova, o proměně bratra na sestru, snaze zlepšit vztah s bratry a o téměř ideální sesterské dvojici. Sérii zakončí bonusový díl s komentářem psycholožky a psychoterapeutky.

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.