Případ dělohy Jennifer Aniston. Proč jsme tak zlí na ženy, co nemohou mít děti?

16. listopad 2022

Herečka Jennifer Aniston po desetiletích veřejných spekulací otevřeně promluvila o tom, jak se snažila stát se matkou. Nezdařilo se a obrovský mediální zájem o její dělohu pro ni znamenal velký stres. Proč jsme tak zlí na ženy, co nemohou mít děti? Pusťte si Kompot také o nedávném udílení cen Český slavík nebo o tom, jak vznikla skupina One Direction.

„Řekla bych, že když mi bylo 30 nebo 40 let, prošla jsem si opravdu těžkými problémy, a kdybych si tím neprošla, nikdy bych se nestala tím, kým jsem měla být,“ říká třiapadesátiletá Aniston. „Proto jsem tak vděčná za všechny ty hrozné věci. Jinak bych zůstala uvězněna jako člověk, který byl tak vystrašený, tak nervózní, tak nejistý, kdo vlastně je,“ dodává v rozhovoru pro časopis Allure.

„Snažila jsem se otěhotnět. Byla to pro mě náročná cesta, ta cesta k dítěti,“ popisuje období před několika lety. „Všechny ty roky a roky a roky spekulací... Bylo to opravdu těžké. Procházela jsem umělým oplodněním a pila čínské čaje. Dělala jsem všechno. Dala bych cokoli, kdyby mi někdo řekl: ‚Zmraz si vajíčka. Udělej si tu laskavost.‘ Jenže na to prostě nemyslíš. Tak jsem dnes tady. Loď odplula.“ Poslechněte si vše o rozhovoru a fotografiích, které zbořily internet v podcastu Kompot.

Jak dopadl červený koberec i výsledky hudebních cen Český slavík? Kdo vlastně mohl za vznik jedné z nejslavnějších skupin One Direction? A má smysl poslechnout si nový podcast ReWives? Zjistíte v Kompotu, který můžete sledovat i na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.