Přírodní koupaliště ve Zlínském kraji jsou podle hygieniků vhodná ke koupání. Kvalita vody je dobrá

14. červen 2019 14:28

Stejně jako loni, také letos kontrolují hygienici ve Zlínském kraji osm přírodních koupališť. Výsledky svých kontrol zveřejňují pravidelně na svém webu.

Kvalita vody v přírodních koupalištích Zlínského kraje je na začátku letní sezony dobrá. "Voda je vhodná ke koupání, mírně zhoršené vlastnosti má jen voda v nádrži Bystřička na Vsetínsku," řekla Eva Javoříková z krajské hygienické stanice.

Také na Bystřičce je však možné se koupat, jen je vhodné se po koupání osprchovat. "Je tam trochu vyšší obsah chlorofylu a zřejmě v důsledku toho trošku snížená průhlednost," uvedla Javoříková.

Řidiči na Zlínsku bourají kvůli vysokým teplotám. Policie nabádá k opatrnosti. Zítra má být až 35 stupňů

Horko za volantem (ilustrační)

V pátek dopoledne zlínští dopravní policisté vyjížděli již k šesti dopravním nehodám, které se značnou pravděpodobností souvisí s vysokými teplotami, které v posledních dnech na našem území panují.

Voda je zcela nezávadná v nádrži Horní Bečva a štěrkovišti v Novém Hrozenkově na Vsetínsku, také v přehradě v Luhačovicích, Šterkáči v Otrokovicích i slepém rameni řeky Moravy Pahrbek u Napajedel na Zlínsku.

V nádrži Všemina na Zlínsku a přírodním koupališti Albatros v Ostrožské Nové Vsi na Uherskohradišťsku se vzhledem k dlouhodobé stabilitě kvality vody dělají testy jednou za měsíc, hygienici je budou dělat za 14 dní.

Stejně jako loni, také letos kontrolují hygienici ve Zlínském kraji osm přírodních koupališť. Znovu budou zveřejňovat i výsledky měření majitelů přírodních koupacích biotopů v Honěticích na Kroměřížsku, Prostřední Bečvě na Vsetínsku a Modré na Uherskohradišťsku, výsledky testů však zatím nejsou známy. Informace o kvalitě vody jsou k dispozici na webu krajské hygienické stanice.

zdroj: ČTK
Spustit audio