Process 1, Colani, Patrick Wolf, Soho, Basmatee

26. říjen 2009

Modeschau byla tentokrát nacpaná k prasknutí. Připravili jsme pro vás rozhovory se Zdenkou Imreczeovou o aktuální kolekci Process 1, s Patrickem Wolfem o koncertních kostýmech, s Luigim Colanim o navrhování bot a spodního prádla a dvě reportáže z pražských butiků SOHO a Basmatee.

V ateliéru Fashiondesigners jsme natáčeli o aktuální kolekci Process 1 Zdenky Imreczeové. Originální prodloužené košile a podzimní kabátky vás zaujmou plastickými vkládanými fiží a příjemnými odstíny modré a fialové. Limitovaná kolekce Process 1 je o hře s látkou a střihem a víc se o ní dozvíte v následujícím rozhovoru. Fotogalerii kolekce Process 1 najdete na FCBK Modeschau.

Na pražském koncertu Patricka Wolfa si milovníci módy nemohli nevšimnout jeho efektních kostýmů. Dva z nich byly z rukou návrhářky Ady Zanditon. V rozhovoru s Patrickem se dozvíte, jak tyto modely vznikaly a co konkrétně ztělesňují.

V Křemencově ulici funguje stylový vintage butik SOHO. Splněný sen dvou cestovatelek a milovnic módy nabízí značky jako Dior, Prada nebo Gucci, ale i modely od nezávislých českých designérů. V SOHO butiku se také pravidelně pořádají večírky, nejbližší bude 5. listopadu. Více se dozvíte v rozhovoru, který natočila Anna.

V butiku Basmatee ve Školské ulici jsme jásali nad teniskami Onitsuka Tiger a spoustu nových designových trik od Imaginary Foundation, Suburban Bliss, Sixpack, Supreme Beeing a dalších nejen londýnských značek. Zaujmou vás určitě i kousky od Odd room designers, kteří mimochodem chystají na 6. listopadu módní přehlídku, o které vás budeme podrobněji informovat v příští Modeschau. Rozhovor o novinkách v Basmatee si poslechněte zde.

U příležitosti pražské návštěvy ikony světového designu Luigiho Colaniho jsme se ho zeptali na jeho módní tvorbu. Úryvek rozhovoru s autorem slavné Elevator Golden Shoe si poslechněte zde.

odkazy:
www.fashiondesigners.cz/designeri/zdenka-imreczeova
patrickwolf.com
www.adaz.co.uk
www.fredbutlerstyle.com
www.novadando.com
www.colani.ch
www.sohocouture.cz
www.basmatee.cz

playlist:
CFCF - You Hear Colours (Acephale rec.)
Black Feelings - Golden Children (Alien8)
Evan Voytas - Astro (unsigned)
Former Ghosts - Bullram (Upset the Rhythm)
Drummer - Diamonds To Shake (Audio Eagle Records)
Dominant Legs - Just Silly Ones (unsigned)
White Hinterland - Lucky Cloud (Dead Oceans)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka