Producent Lorenzo Senni: S Caterinou Barbieri chystáme kapelu, já se vrátím k bicím a ona ke kytaře

3. září 2021

Hlavním zahraničním jménem oslav 15. narozenin Radia Wave je Lorenzo Senni, který v loňském roce vydal album Scacco Matto (šach mat) u labelu Warp Records. Hudební začátky italského producenta, dříve bubeníka, sahají do punku a hardcoru, jeho elektronická tvorba je ale silně ovlivněná trancem. „K bicím se zase vracím, aktuálně pracujeme na společném projektu Forse Ora s Caterinou Barbieri,“ prozradil Lorenzo Senni v rozhovoru před narozeninovým vystoupením.

Lorenzo Senni se podle svých slov k bubnování vrátil po dlouhých letech až v uplynulých pandemických měsících. Měl totiž spoustu volného času, a tak si pronajal zkušebnu a bubnoval si pro radost.

Radio Wave slaví 3. září 15. narozeniny ve Fuchs2 a Bike Jesus. Zahrají Lorenzo Senni, Amelie Siba, Bert & Friends, dné a Giudi a další. Vstup je zdarma.

„Za bicími ale budu i v našem novém společném projektu s Caterinou Barbieri a Jimem Neddem z kapely Primitive Art. Caterina totiž, než začala experimentovat se syntetizátory, hrávala na kytaru a podobně jako já bubny ji pak odložila bokem. Tak jsme se rozhodli, že teď naopak upozadíme syntezátory a vrátíme se k našim původním nástrojům,“ vysvětluje Lorenzo Senni začátky projektu Forse Ora, se kterým se poprvé představí veřejnosti v září v Miláně.

Příští rok to také bude deset let od zatím jediného releasu Lorenza pod aliasem Stargate, který pro něj znamenal tvůrčí svobodu oproti hudbě tvořené pod vlastním jménem.

„Odehrál jsem i docela dost vystoupení, i když často undergroundových. Každopádně se mě pořád docela dost lidí ptá, kdy jako Stargate vydám něco dalšího. Nějakou hudbu už mám, ale musím s tím být maximálně spokojen, abych fanoušky nezklamal, protože se kolem tohohle mého alter ega vytvořila docela silná aura,“ dodává Lorenzo s úsměvem.

Proč Lorenzo Senni nakonec upustil od nápadu na stage-diving během vystoupení na Robot festivalu v Bologni? A jak vnímá tvorbu hudby pro komerční účely? Poslechněte si celý rozhovor s italským producentem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.