Projekt My Street Films chce vytvořit filmovou mapu ČR

22. květen 2014

Do projektu se může zapojit každý, včetně těch, kteří nemají zatím vůbec žádnou filmovou zkušenost. Není potřeba ani žádná profesionální filmová technika. Dokument o maximální stopáži 10 minut můžete natočit klidně na mobil nebo na foťák.

Přihlásit můžete dokument libovolného žánru – experimentální, popisný, hraný nebo jakýkoliv jiný. Důležité je, aby se váš film vázal k nějakému konkrétnímu místu – ideálně třeba k ulici, ve které bydlíte. Zatím se jedná hlavně o Prahu, ale organizátoři by postupně chtěli do projektu přidat i další česká města. Hotový dokument můžete do projektu přihlásit jednoduše přes web www.mystreetfilms.cz.

Čtěte také

Pokud si netroufáte natočit celý dokument sami, můžete do 8. června přihlásit pouhý námět, o čem byste chtěli točit. Pokud organizátory projektu váš nápad zaujme, dostanete k ruce filmové odborníky a s jejich pomocí potom svůj film natočíte. Mezi filmaři, kteří se do projektu zapojí a budou pomáhat natáčet dokumenty podle nejlepších námětů, jsou například Bohdan Bláhovec, Filip Remunda a Ivo Bystřičan. Bohdan Bláhovec je zároveň prvním, kdo na stránkách projektu zveřejnil pro inspiraci svůj dokument o ulici v Dejvicích, kde bydlí.
Poslechněte si celý rozhovor o projektu My Street Films s jednou z organizátorek Dianou Tabakov.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.