Proměna Ateliéru designu oděvu a obuvi na Všup

10. únor 2009

Ve Studiu LR si můžete prohlédnout nejlepší výsledky prvního semestru pod vedením Liběny Rochové. Někteří tvrdí, že Liběna Rochová udělala v ateliéru designu a obuvi na pražské Všup revoluci. Výsledky tohoto převratu jsou ale podle nás více než zajímavé.

Liběna Rochová chce ateliér co nejvíce otevřít světu a podporuje kreativní pojetí oděvní formy. Pro sedm až osm nejlepších studentů plánuje prezentaci na zářijové přehlídce v New Yorku. Podrobnější informace o jejích plánech a vizích, ale i o vlastní tvorbě si poslechněte v sestřihu rozhovoru. Na vernisáži výstavy klauzur ve studiu LR jsme také natočili několik rozhovorů o modelech, které nás zaujaly.

Asistent Liběny Rochové, Pavel Ivančic (Muset Design) nám představil progresivně barevnou řadu tenisek od Michaely Beránkové. Tyhle sneakers byste si hned vzali do klubu, aniž byste si všimli, že jsou od české značky Prestige. Popínavé střevíčky z jednoho kusu kůže od Antonína Šimona jsou inspirované bodem linií a plochou a využitím kaligrafie v linii.

00862960.jpeg

Model Božena Michaely Bětíkové vytvoří vychrtlým dívkám vydatné ženské křivky, které se v kombinaci se štíhlým pasem dnes už jen tak nevidí. Bílé latexové šaty od Alžběty Bětíkové jsou na hranici mezi módou a výtvarným uměním. Zuzana Serbáková experimentuje s novým tvarem rukávů a kubistické svršky Darii Makeevy vychází z typického designu obchodů značky Balenciaga.

Na výstavu klauzurních prací studentů Všup se můžete do galerie oděvního designu, Studia LR, podívat až do 1. března.

Zvali jsme také na přehlídku Vyšší odborné školy oděvního návrhářství, na úterý 10. února do Meetfactory. Svoji práci na ní předvede na 40 studentů druhého ročníku Vošon.

Odkazy: www.studio-lr.com www.vsup.cz www.vosonspso.cz/nasebe

Playlist: Electric Owls - Magic Show (Vagrant) Asobi Seksu - Sooner (One Little Indian) Love Is All - New Beginnings (What's Your Rupture?) The Pixies - Hey (Diplo remix) (XL) Black Lips - I Saw a Ghost/Lean (Vice) Ladyhawke - Love Dont Live Here (Modular/Island) Black Moth Super Rainbow - Zodiac Girls (Graveface) Lovvers - Waisted Youth (Wichita) Joy Division - Antrocity Exhibition (Factory)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.