Prostitutka s větším než velkým hříchem

23. září 2010

Studenti DAMU se pustili do poněkud filozofické hry o životě - s jednoduchým názvem HRA. Autor a režisér Ondřej Lážnovský nazkoušel představení s celým absolventským ročníkem katedry alternativního a loutkového divadla. Premiéra se v divadle Disk chystá na sobotu 13. ledna. POSLECHNĚTE SI: Tyjátr pro tento týden

Tyjátr

0:00
/
0:00

Hra je volně zpracovaná novinová reportáž spisovatele a novináře Egona Ervína Kische - Tonka Šibenice. Autor a režisér Ondřej Lážnovský si z tohoto díla vybral do své autorské hry pouze jeden motiv - a to příběh skutečné prvorepublikové prostitutky, která se v uvozovkách proslavila tím, že se vyspala s vrahem. Tím se dostala z prestižního nočního klubu na ulici.

00648134.jpeg

Děj je zasazen do virtuální herny, kde se sejde skupina hráčů různého pohlaví, věku a odlišného sociálního zařazení. Všichni si vyberou stejnou hru - Tonka Šibenice. Každý z nich má jinou motivaci, proč začne hru hrát. Nikdo netuší, kolik mají před sebou ještě Levelů a jestli vůbec někdy existuje nějaký konec. Příběh plyne nerušeně dál až do okamžiku, kdy jeden hráč přijde o život. Mezi ostatními propukne panika a obvinění padne na hráčku Tonky.

Tonku Šibenici hraje Tereza Tausingerová, další postavy ztvární Barbara Humel, Kristýna Matějová, Vendula Štíchová, Jakub Gottwald a další. O scénu a kostýmy se postarala Klára Fonová a o hudbu Pavel Kovařík.

Premiéra Hry se chystá na 13. ledna od 19.30. Nejbližší reprízy můžete vidět pak 18. a 28. ledna.

autor: zuf
Spustit audio