Punkový krizový štáb zdraví z izolace. Novinky z československé DIY scény

27. březen 2020

Společenská izolace se nevyhnula ani Špíně. Nicméně česká a slovenská DIY scéna za poslední dobu nezahálela a vyrojilo se takové množství novinek, že bylo potřeba, aby zasedl krizový štáb Špíny na pomyslné ose Nusle–Holešovice–Čerčany a provedl vás nejnovějšími lokálními nahrávkami.

Jarní čas, to jsou především nové nahrávky a všemožné kapely obrážející lokální kluby na svých turné. Vzhledem k tomu, že se na koncert nikdo jen tak nevydá ani jej nenavštíví, nastal ideální čas podívat se blíže na nahrávky, které jsme měli za poslední dva měsíce v hledáčku, a okořenit je aktuálními reakcemi na současné dění. Sešlo se nám toho hodně a napříč všemi žánry. Od spratkovského punku Coffin Varnish a neméně syrové novinky od Brünner Todesmarsch po temnotou nasáklý Vyšehrad, bezstarostnou novinku od legend undergroundového indie Hissing Fauna i ukázku, co na novém albu chystá trnavský rapper a pankáč Fvck Kvlt.

A jak už to máme ve Špíně rádi, poštěstilo se nám i premiérově zařadit skladbu od kapely Übel z jejich připravovaného EP Golden Age. Reflexe situace okolo COVID-19 zasáhla především podzemní rapovou scénu, z bytu nás pozdravili po delší době staří známí z Gondor Flames Labelu. A na Slovensku se očividně spustila lavina korona-trapu.

Kdo ještě využil současného stavu, aby nakopl svůj kreativní potenciál a zhudebnil pocity z prožívání karantény a nouzových opatření? Komu připadlo vydání nových nahrávek na období pandemie? Dá se rapovat s rouškou? Podle jakého slavného zvířete se jmenuje kapela Tilikum? Poslechněte si celou karanténní Špínu ze záznamu!

Playlist:

Black Tar Jesus – If Only It Was Mutual
Tilikum – Suprcool
Fvck Kvlt – Tu II
Coffin Varnish – Hajzle
Brünner Todesmarsch – Dynamit světa a ráj smrti
V Rukou Osudu – Fragmenty
GFL – Kurt ft. Konora – Black Block Legal
Übel – Sun In a Net
Olaf Olafsonn & Big Bad Trip – Beginning of the End
Vyšehrad – Bílá Postava
Hissing Fauna – You Had a Really Nice Day
Balaclava – Requiem

Spustit audio