Radio Ivo: Bouchá mentální šampus

18. duben 2017
Radio Ivo na Radiu Wave

Silvestrovský pořad je pořad jako každý jiný, zvlášť když jeho účelem je pobavit i mimo tento výjimečný den. Natáčení proběhlo bez ohledu na velké oslavy nového roku. Přesto se v něm stopy „nálady“ objevují: postavy se ocitají v exotickém prostředí, bouchá alespoň mentální šampus a do toho ten šaman s mnoha údy. Ó, né, nejde o nic lechtivého nebo lépe řečeno dvojsmyslného (neboť i šaman je polechtatelný). Jde prostě o ruce.

A nejen o ně. Člověk se umí opřít o něco, s čímž má už jakous takous zkušenost. A mít šamana, ať s velkým, či malým Š, se vyplatí i našim Evropanům. Ne jako investice do jejich příběhu, či dokonce snad života, ale spíš jako rozptýlení. Vždyť co si budeme nalhávat: ani nejlepší lidé se neobejdou bez těch ostatních.

A to je na trojici hrdinů vždy to nejkrásnější: snaha nevyvyšovat se. Ani v případě, že jsou v letadle. Ale: Bude psychoanalýza po ruce i v pralese? Jak to pomůže mladým homosexuálům v letech? A teď už zase myslíme to letadlo. Víte, čeština je tak bohatý jazyk, že jedna rozhlasová hra to prostě nezachrání.

Poslechněte si záznam celého představení!

autoři: Johana Ožvold , Petr Marek
Spustit audio