Radio Ivo: Kolem se ochomýtá Apokalypsa

18. duben 2017
Radio Ivo na Radiu Wave

Další hra Radia Ivo, opět s názvem Život nedoceníš, vypráví tento příběh: Žena-nežena na praxi se ocitla ve vesnici jménem Amerika se sedlákem-nesedlákem. Kolem se ochomýtá Apokalypsa, ale ne moc velká. Co s ní?

Problémy s pozemky a znesvářené sousedské vztahy se zakopou do tajemné jeskyně, ve které to vypadá jako u blbejch. Úkryt v nečekané hmotě najdou postupně všichni. Více než polovina hrdinů je tentokrát negativních, ale to se ví, že se to napraví. Protože: animalita je lepidlem lidských vztahů a zvířata to potvrzují. Stačí? Nestačí.

Tak poslouchej: „Ó hřebíčku zahradnický, ó růžičko voňavá…“ A tak dál… zpívají děti v lesní školce, a to není málo! Rozhodně to není málo dětí! Na vsi je tucet lidí! Lakotice jsou vesnička o pár staveních, kolem je mezi zlatými lány zrajícího obilí rozeseto dvanáct bohatých statků, jejichž majitelé žijí ve strachu ze zápletky. Rozhodně ale kvůli tomu není třeba zabít Sekala! Protože kdo by to dělal, resp. komu by se chtělo?

Ale jak to bylo se ženou-neženou? Byla teda nakonec vůbec doma? Ale to byla jiná žena-nežena! Ony jsou tam teda dvě? Jo!

autoři: Johana Ožvold , Petr Marek
Spustit audio