Radio Ivo na Radiu Wave: Účetní uzávěrka ve stížených podmínkách

18. duben 2017
Radio Ivo na Radiu Wave

Charitativní činnost je dnes běžnou praxí. Nebylo tomu tak ovšem v začátcích BETONEXU. A také si tehdy málokdo dokázal představit, že zaměstnanec poměrně slušně rozjetého středně velkého podniku může skončit právě jako pouliční prodavač výrobků tělesně postižených. Ty výrobky samozřejmě nebyly postižené komplet, byli to většinou panáčci s nějakou tou drobnější vadou z výroby.

A když skočíme ještě o pár desítek let zpět, tak vaše maminky si jistě vzpomenou na výrobní družstvo SNAHA, jehož název musel vymyslet buď: 1. naiva, nebo: 2. blázen, či 3. krutý člověk. Dokážete si sami představit, že ve vašem povolání budete oficiálně rovnou titulován jako poloodborník? Třeba: skoroMgr. Nebo: rádobyPhDr. Nebo ještě hůř: Ing.alešpatný? Jak se museli cítit handicapovaní, kteří byli prostě jen nevycepovaní? Nikdo po nich nepředpokládal víc než tu snahu. A to tedy stojí za úvahu.

Příběh, rámovaný touto frustrující budoucí zkušeností hlavní hrdinky, se ale vrací spíše do šťastnějšího období jejího života, kdy si v díře plné bahna a splašků (vlastních) našla nejen nové přátele, ale i směr života. Kdo by tedy po takovémto happy endu vlastně už myslel na to, že to všechno byla retrospektiva? A že teď holka prodává panďuláky!!!

Zároveň bychom se rádi omluvili posluchačům, kteří před poslechem nečetli tento text, za určitou naddimenzovanost fekálních momentů v příběhu. A zároveň tímto varujeme posluchače, kteří čtou před poslechem: Hra obsahuje rozhlasové výjevy, které mohou rozrušit anebo exkrémně pobavit. Nic mezi tím. První půlhodinka je nuda, druhá odměny. Alespoň pro ty, kteří mají rádi fekálie i přesné reálie.

autoři: Johana Ožvold , Petr Marek
Spustit audio