Radio Ivo na Radiu Wave: Život nedoceníš

18. duben 2017
Radio Ivo na Radiu Wave

Radio Ivo je přenesení rozhlasové hry na divadelní prkna bez jakékoli transformace. Pouze s možností vidět její vznik. Výrazová civilnost a zvukový realismus v pozvolném tempu. Normální příběhy ze života. Rozpačití performeři podávají vcelku suverénní výkon.

Radio Ivo sehrálo od roku 2006 zatím přibližně 100 kompletně improvizovaných rozhlasových her jak na divadle, tak živě v rozhlase. Za hru „Život nedoceníš aneb Měl byste dvacet minut?“ získalo v roce 2009 mezinárodní rozhlasovou cenu Prix Bohemia. Od listopadu 2016 navazuje Radio Ivo spolupráci s Radiem Wave a své pravidelné improvizační dýchánky přesouvá do budovy Českého rozhlasu. Živá improvizovaná představení nabízí divákům ve studiu Českého rozhlasu a záznam z natáčení pak míří k posluchačům Radia Wave. Kruh se uzavírá…

Záznam z natáčení uslyšíte na Radiu Wave v sobotu 31. prosince od 20.00 hodin.

Herecká trojice Radia Ivo sestává z členů českých alternativních divadelních skupin. Petr Marek je zakládajícím členem improvizačního Dekadentního divadla Beruška, hudebních skupin Midi Lidi a Monikino Kino, Muzikant Králíček, filmovým režisérem (v kinech Láska shora, Nebýt dnešní, Nic proti ničemu). Johana Švarcová pochází z hradeckého Divadla DNO, vystudovala režii na FAMU a točí filmy a rozhlasové hry, je členkou hudební skupiny Kazety, spolu s Petrem a Davidem Jařabem vystupují v exkluzivním improvizačním uskupení s názvem Maďaři. Marian Moštík byl členem havířovského improvizačního Divadla V soukolí. Všichni tři společně hrají také v kolektivním all-stars-bandu moravských improvizačních divadel LÁHOR/Soundsystem.

Pořad připravují a moderují: Petr Marek, Johana Švarcová, Marian Moštík

Historie pořadu: Radio Ivo na Radiu Wave vysílá od listopadu 2016.

autor: Radio Ivo

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.