Radio Wave Live Session v Jazz Tibet Clubu

23. září 2016

Druhá olomoucká Radio Wave Live Session v roce 2016 se odehraje v Jazz Tibet Clubu. Akce se koná v rámci festivalu Prix Bohemia Radio v pondělí 3. října od 20 hodin, vstup zdarma.

Vložte Kočku
Kapela Vložte kočku má za sebou cestu, která může připomínat příběh z klasické rockové mytologie. Skupina, která vznikla na začátku dekády, se z obskurního spolku propracovala k pozici jedné z nejžádanějších českých alternativních kapel a to jenom na základě výborně přijatých desek a především pravidelného koncertování. Hned první album Táta, na kterém Vložte kočku představili svoji unikátní kombinaci živé elektroniky, pětistrunných houslí, rockové energie a surreálných textů, obdrželo nominaci na cenu Anděl. Druhé album SEAT, které rozvíjelo originální poetiku Vložte kočku, definitivně potvrdilo jejich pozici. Vložte kočku, kteří mají na kontě třetí dlouhohrající album Hedvika, jsou jednou z mála českých kapel, které na první poslech nepřipomínají žádný ze zahraničních vzorů - jejich energický a nekompromisní zvuk je výsledkem kombinaci kreativního přístupu a snahy neustále se posouvat dopředu.

Pavel Fajt + WWW
Avantgardního bubeníka Pavla Fajta známe především jako součást tzv. brněnské alternativy, v rámci které hrál třeba s Václavem Koubkem nebo Ivou Bittovou a navždy se zapsal do historie české alternativní hudby jako člen kultovní formace Dunaj. WWW už zase skoro dvě dekády patří k předním kapelám českého hip hopu a nikdo už jim neodpáře postavení pionýrů žánrů v České republice. Tvůrčí spojení Pavla Fajta a WWW může být na první pohled možná trochu překvapivé, o to kreativnější ale ve výsledku je.

autor: DRDS
Spustit audio