Radio Wave Paternoster Session tentokrát ovládnou tuzemští rappeři

27. listopad 2019

Aktuální série Paternoster Session navazuje na loňský ročník, kdy se do výtahu vešel třísetkilový Kapitán Demo, projekt Moniky Midriakové Leto s Monikou, melancholický elektropop dua Lavra nebo vítězka loňského talentového projektu Radia Wave Czeching Hellwana.

Do stísněných podmínek kabinky oběžného výtahu, takzvaného páternosteru, se v aktuální sérii vměstnalo šest rapových kapel či jednotlivců. Kromě Maniaka se do technické památky v budově Českého rozhlasu na Vinohradské ulici podařilo vejít například stálici české rapové scény PSH. Z labelu Milion+ se pak představí původem táborský rapper Hasan. Kabinku páternosteru navštívil i James Cole, spoluzakladatel kultovní pražské dvojice Supercroo a vlastník mnoha altereg, který loni vydal desku Stanley Kuffenheim. 

„Videoklipy českých kapel a muzikantů jsme v sérii Paternoster Session začali zveřejňovat v září 2018 a snažili se navázat na zahraniční trend natáčení živých vystoupení v nestandardních lokalitách a prostorech. Fanouškům Radia Wave i Českého rozhlasu tak umožňujeme podívat se do útrob oběžného výtahu, který je běžně veřejnosti nepřístupný. Nyní jsme se rozhodli nabídnout sérii postavenou čistě na rapové dramaturgii, “ doplňuje šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová.

Čtěte také

Aktuální série Paternoster Session navazuje na loňský ročník, kdy se do výtahu vešel třísetkilový Kapitán Demo, projekt Moniky Midriakové Leto s Monikou, melancholický elektropop dua Lavra nebo vítězka loňského talentového projektu Radia Wave Czeching Hellwana. Náročnost zprodukování celé série, včetně natáčení zvuku a obrazu ve výtahu za nepřetržitého provozu, ocenila letos porota ankety Křišťálová Lupa, která projekt Paternoster Session nominovala v kategorii Online video.

Radio Wave je stanice Českého rozhlasu pro mladé a mladě smýšlející posluchače se zájmem o současnou kulturu a společenské dění. Od roku 2006 nabízí playlist plný hudebních novinek z mainstreamu i alternativy, zábavné i publicistické pořady, podcasty a podcastové série a připravuje více než 30 kulturních akcí za rok. Radio Wave můžete naladit mimo jiné jako součást multiplexu ČRo DAB+, který pokrývá již 80 procent populace.

autoři: Eliška Černá , lukpo
Spustit audio

Související