Radio Wave - vlna, která ti pomůže

22. září 2010

S příchodem Vánoc si pro vás team Radia Wave připravil vlnu dobrých skutků. Věnovali jsme se zajímavým a hlavně současným problémům. Vybrali jsme náměty, nad kterými bychom neměli zavírat oči. Zamyslete se s námi nad tím, co trápí současnou společnost. O lidech, kteří potřebují pomoc, ale i o těch, kteří pomáhají. Neobracejte se k problémům zády. Buďte s námi na jedné vlně.

1.12. Odpolední session - Světový den boje proti AIDS
O nemoci AIDS už toho bylo dost napsáno. Stejně tak toho bylo dost řečeno o viru HIV. Přesto v České republice nakažených přibývá. O nemoci AIDS není na místě mlčet, proto budeme diskutovat. Na Radiu Wave se v Odpolední session sejdou sociální pracovníci, ale i lidé, kterým se tato nemoc nevyhnula.

Rozhovor o pomoci nemocným AIDS

5.12. Odpoledni session - Domov pokojného stáří Kamenná
Tým Radia Wave vyráží do akce. Cílová stanice - Domov pokojného stáří v Brně. Jak na své mládí vzpomínají naši prarodiče? Jak to bylo dříve, jak je to dnes? Vydejte se s námi na výlet napříč generacemi. Doufejme, že se nám podaří rozdat i nějakou tu radost. Bude s námi i Zdravotní klaun.

Záznam vysílání z Domova pokojného stáří v Brně

9.12. Odpolední session - Stávka sociálních pracovníků
Symbolicky v Den lidských práv hodlají stávkovat sociální pracovníci. Akce s názvem BED IN má upozornit na problémy v sociální oblasti, konkrétně pak i v ústavní péči. Jaké jsou nejpalčivější problémy v sociální sféře? Co pracovníky ke stávce vůbec vede? Své názory si ve vysílání Radia Wave vymění sociální pracovníci a odpovědní zástupci exekutivy.

Diskuse: Bed In - co pálí sociální pracovníky

11.12. Odpolední session - Zdravotní klaun
"Smích je nejlepší lékař." Tímto mottem se možná nechal inspirovat i zdravotní klaun Garry Edwards. Právě on už několik let pravidelně přináší smích a radost hospitalizovaným dětem. Terapii humorem si nenechte ujít také v Odpolední session na Radiu Wave.

Rozhovor se zakladatelem organizace Zdravotní klaun Garry Edwardsem a klaunkou Janou Epikaridis

12.12. Odpolední session - Dětský domov - Lety
Máma a táta - to jsou nejbližší lidé, bez kterých si svůj život jen těžko dokážeme představit. Řada z nás má tu příležitost vrátit se domů, do svého dětského pokojíku. Jiní tuhle šanci nikdy nedostanou a nedostali. Není to jejich vina, že vyrůstají v dětském domově. Ten, který je v Letech u Prahy, až tak moc "děcák nepřipomíná". Rodinná atmosféra je cítit už na jeho samotném prahu, který překročí i tým Radia Wave. Odpolední session živě z dětského domova.

Vysílání z dětského domova v Letech

15.12. - Odpolední session - Daruj hračku s Českým rozhlasem
Vánoční dárky nosí " Ježíšek" , to dá rozum. Přesto už mu několik let pomáhají jeho pomocníci. Na děti z dětských domovů nebo ústavů sociální péče proto i letos čeká spousta dárků. Sledujte akci Daruj hračku s Českým rozhlasem ve vysílání Radia Wave. Ještě než si dárky vyzvedne Ježíšek, je potřeba udělat obrovské množství práce. Jak taková přípravy probíhají, se dozvíte v pondělní Odpolední session. Tentokrát živě z Havlíčkova Brodu.

Živé vysílání z akce Daruj hračku s Českým rozhlasem

15.12. S mikrofonem na točenou - Mezinárodní den dobrovolníků
Někteří lidé jsou zkrátka odkázaní na pomoc nás druhých. Pátý prosincový den byl v roce 1985 prohlášen Valným shromážděním OSN za Mezinárodní den dobrovolníků.
Tento den je tak příležitostí pro všechny organizace a dobrovolníky ke zviditelnění své práce. O lidech, kteří dobrovolně věnují svůj čas a nasazení prospěšným činnostem, se více dovíte také z našeho vysílání.

Rozhovor o dobrovolnické práci

17.12. Rentgen - Práce humanitárních organizací v zahraničí
Země postižené povodněmi, hurikánem nebo válkou. Země, kde nemůžete mít svůj život pod kontrolou. Země, které pláčou. Do těchto míst míří i humanitární pomoc z Čech. Do oblastí zasažených válečným konfliktem nebo do míst, kde řádila sama příroda, se vypravíme v pořadu Rentgen, a to ve společnosti humanitárních pracovníků.

Rozhovor se zástupci společnosti ADRA

19.12. Odpolední session - Nadační fond Dětský úsměv
Vše, co se děje kolem Vánoc, se asi nejvíce dotýká právě dětí. Během tohoto svátku totiž dojde i na některá tajná přání. Ty dětem pomáhá plnit i Nadační fond Dětský úsměv, jehož cílem je všestranná pomoc dětem umístěných v Dětském centru v Praze 4 - Krči. Ale i rodiče mají svá přání. Těm lze také pomoci. O přípravě na adopci, o pěstounské péči, ale i dalších strastech a radostech na Radiu Wave.

La Fest - hudební projekt na podporu dětského domova v Krči
autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio