Rap do klubu patří a proto je i ve Flámu. STEADY uvádí svou nejnovější selekci

9. prosinec 2022

V nejnovější epizodě Flámu se dvojice moderátorů ohlédne za STEADYho selekcí nejnovějších releasů. Stormzy vydává projekt, Metro Boomin po čtyřech letech vydává druhé producentské album z očekávané trilogie a A$AP Rocky přichází s perfektním singlem a ještě lepším klipem. To a mnoho více probrali STEADY a Kewu v nejnovějším Flámu. 

Na úvod epizody zazněly dva singly z alba Scorpio Season od milované Tokyo Drift. Dvojice moderátorů se shodla, že je toto album svou náladou a zvukem perfektním soundtrackem pro tuto zimu.

Stormzy po třech letech vydává novou desku nesoucí název This Is What I Mean. I přes klidný název a produkci se Stormzyho drzost nezapře. Celý obsah alba působí jako vnitřní potvrzení jeho pozice na britské a celosvětové rappové scéně. Mimo klasický ego trip Stormzy ukazuje i citlivější stranu své hudby, která může svou náboženskou tematikou odkazovat na předešlé album Heavy Is The Head, ve němž se pokoušel zakomponovat gospel a R&B do jinak typického grimeového zvuku. S Heavy Is The Head se představil i v Malé sportovní hale začátkem roku 2020.

Metro Boomin se po čtyřech letech vrací s novým studiovým albem HEROES & VILLAINS. Veškerá tematika alba se mimo hojný počet hostů točí kolem komiksových grafik a referencí. Projekt před vydáním Metro Boomin uvedl s samotným Morgan Freemanem v šestiminutovém filmu odehrávající se v městě Metropolis, kde běžně v komiksech působil například Superman nebo Flash. Otázkou je, zda tímto odkazuje na potenciální spolupráci se samotným vydavatelstvím DC? Na albu se objevili jména jako jsou Young Thug, Gunna, Don Toliver, Travis Scott, Future, John Legend a mnoho dalších.

A$AP Rocky vydává nový single Shittin Me, který se objeví v nejnovějším dílu legendární hry Need For Speed. Single vyšel s fantastickým klipem, který odkazuje na zneužití tvorby zesnulých umělců labely, které se za každou cenu snaží vydělat co nejvíce peněz. Na produkci se objevil Kelvin Krash, který tento týden dále vydal single ve spolupráci s COUCOU CHLOE  Thief In The Night, jenž je také součástí soundtracku. Kelvin Krash tempo rozhodně nezpomaluje a vydává single Swear Down v tandemu s undergroundovým umělcem Kasien. Kelvinova produkce připomíná období trap rapu v letech 2011 2014, kdy úzce spolupracoval s A$AP Rockym a byl na počátku jeho hvězdné kariéry.

Co si myslí lidé v Nottingamu? Jak se líbil Kewuovi nejnovější klip od A$APa Rockyho? A jaké jsou rozdíly mezi pražskou a pařížskou klubovou scénou? Poslouchejte Flám!

autoři: STEADY , Kewu
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka