Rapová předpověď počasí: Sever hlásí ochlazení, Detroit bouřky a v Boofbags mají vichřici

Venku je mnoho desek od zvučných jmen a my přinášíme to nejlepší z nich. Na programu jsou tentokrát sad boy Yung Lean, domácí Kup Kodein nebo introspektivní Vince Staples.

Je tu další týden a to znamená jediné: příval nových releasů. Tentokrát se naše banda podívala na sever Evropy, do Detroitu, Comptonu a na periferii Prahy. První ze zvučných desek má na svědomí švédský sad boy Yung Lean, který se po dvou letech vrací s novou, v pořadí šestou studiovou deskou s názvem Stardust. Najdeme na ní 12 skladeb a velká jména, jako jsou FKA Twigs, Bladee nebo Skrillex.

Detroitská dvojice 42 Dugg a East Gee doručila tvrdý šlehanec, který ocení nejeden fanoušek flintského zvuku. Na desce Last Ones Left najdeme hutné beats, řádky z ulice i několik zajímavých spoluprací. Pro fanoušky druhé strany mince – tedy klidu a kontemplace – je tu pak nový release od Vince Staplese. Jeho kolekce Ramona Park Broke My Heart může v dnešní době posloužit jako ideální zastavení se v rychlém světě. 

Závěrem je nutné zmínit ještě výborný tuzemský release, který ukutil člen rapového uskupení Boofbags Records Kup Kodein, se kterým jsme se tentokrát spojili přes telefonický most. Projekt Trigger Tape 2 je ideální vichřicí pro tuzemský rybník. Kde je ale jeho první díl, to netušíme.

Co poslouchat při práci a co si pustit při policejní honičce? Co vznikne spojením Skrillexe a Yung Leana? A jak velkou pohodu doručil Vince Staples? To vše v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.