Rapový pohár opět přetekl. Jaké desky by neměly chybět ve vašem letním playlistu?

2. červenec 2021

Pravidelný přehled toho nejlepšího ze světa rapu je tu. Ski Mask The Slump God, Warhol.SS, Goldlink a Tyler, The Creator míří se svými novinkami vzhůru ke hvězdám. Koho z nich stavíme na piedestal?

Nových desek je jako hub po dešti. Tou nejlepší za poslední týdny je ale v pořadí pátý sólový projekt s názvem Sin City mixtape od floridského mladíka jménem Ski Mask The Slump God. Temné industriální beaty společně s technickou flow tvoří dohromady masivní celek, který posluchače přenese do komiksového světa plného bláznivých referencí. Jak by řekl slovenský Rollsout: Šialenstvo!

S podobnou kadencí vystupuje na svém projektu Free Andy 2 také chicagský Warhol.SS, a když se přeneseme do oblasti otců klasiků, je třeba zmínit i aktuální alba od Gucci Manea a Juicyho J.

Potřebu posluchačského balancu a relaxace pak uspokojí nové desky od Tylera, The Creatora a GoldLinka, kteří nám servírují orgie ladných hudebních kreací. Od klidných boombapových pasáží přes jednoduché rapové linky až po současnější zvuk: Lahoda!

Výše zmíněnou skvadru dále doplňuje několik německých mladíků a parta nadějných Slováků. Samá dobrá jména, samé dobré rady! Doplňujte playlisty, letní večírky, na kterých můžete zazářit, se blíží!

Kdo zandal největší rapový šlehanec? Kdo ze slovenské scény má nově titul BcA.? A je Gucci Maneovi zima? To vše a ještě víc v novém díle Scény s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.