Ratchet & Clank: Rift Apart je nejroztomilejší animák, který místo sledování můžete hrát

2. červenec 2021

Jarda, Šárka a Lukáš rádi cestují, ale momentálně se svému koníčku oddávají hlavně ve virtuálních světech. Tentokrát se společně vydávají do mnoha časových rovin a alternativních realit v Ratchet & Clank: Rift Apart a poprvé v historii vesmírného simulátoru Elite Dangerous také pěšky na povrch planet v rozšíření Odyssey.

Rift Apart je v pořadí šestnáctým dílem série Ratchet & Clank studia Insomniac Games, neodmyslitelně spjaté s konzolemi PlayStation. Nový díl se letos v červnu vydal exkluzivně na jeho pátou iteraci a svým rozkošným animovaným vizuálem i místy košilatým humorem aspiruje na to být onou mytickou hrou pro celou rodinu na herní způsob LEGO příběhu či moderní tvorby studia Pixar.

Milá oslava životního pouta mezi Ratchetem a Clankem se zásahem zlotřilého doktora Nefariouse zvrtne v spektakulární honičku skrz bizarní paralelní světy, kterou může být podle Šárky zábavnější jen sledovat než hrát.

Vesmírný simulátor Elite Dangerous se na rozdíl od Ratcheta odehrává ve světě blízkém tomu našemu, pokud by tedy bylo možné nasednout do raketoplánu a odletět tisíce světelných let daleko. V čerstvém rozšíření Odyssey mohou hráči a hráčky poprvé vystoupit ze svých lodí a projít se po povrchu planet, tahle vesmírná odysea má ale zatím své mouchy. Proč Lukáš zatím nedoporučuje kupovat lístky do kosmu? Dozvíte se v podcastu.

Jak rychlé je mezidimenzionální cestování na nové konzolové generaci? Skončí dřív Quest, nebo vyjde další z vesmírných simulátorů Star Citizen? Pokud netrpělivě čekáte na svou dávku kosmického cestování, pusťte si celou aktuální epizodu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.