Rekonstrukce zázemí pro tenisty v Sokolově se nejspíš odloží

16. srpen 2018 18:00

Město Sokolov chtělo v zimě začít budovat nové zázemí pro tenisty ve sportovním areálu Baník. V rámci osmimilionové investice počítalo s demolicí původních šaten a výstavbou nových. Stavba, na kterou už je hotový projekt, stavební povolení i peníze v rozpočtu, se ale nejspíš nakonec odloží kvůli nesouhlasu samotných tenistů.

„Přišel e-mail od tenistů, že jim bohužel nevyhovuje původní termín, který jsme po domluvě s nimi nastavili, tedy že by se stavět mělo přes zimu. Potřebují, aby se začalo stavět až příští rok na jaře, někdy začátkem dubna. Z tohoto důvodu jsme materiál z rady stáhli. Budeme se snažit s tenisty ještě domluvit na nějakém řešení," řekla místostarosta Renata Oulehlová.

Zázemí chce město zrekonstruovat především proto, aby se zlepšily podmínky pro děti a mládež. Peníze na stavbu ale radnice vyčlenila v letošním rozpočtu a není jisté, zda by se na ni dostalo i v příštím roce. Variantou byla i výstavba tenisového areálu na jiném místě, náklady by se tak ale zvýšily na desítky milionů korun.

Do podpory sportu Sokolov v předchozích letech výrazně investoval, jen za rok 2017 to bylo 46 milionů korun. Do obnovy sportovišť od roku 2014 za pomoci dotací investoval 150 milionů korun.

Další rekonstrukce městská sportoviště čekají i v následujících letech. Rekonstruovat by se měly například šatny na zimním stadionu.

zdroj: ČTK
Spustit audio