Řemeslníci jsou noví doktoři. Nesnášíme je a milujeme současně, říkají Buchty

27. listopad 2019

Moderátorky Buchet tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly designéra Jakuba. Tématem byli řemeslníci nebo spíš stěžování si na jejich schopnosti.

Jakub, který byl v Buchtách už v minulosti řešit téma internetu a obsesí, je vyhlášený puntičkář. Byt začal rekonstruovat před dvěma lety a na hlídání pracovníků si vzal půlroční dovolenou. Tento proces ale ještě dosud neukončil. Zuzaně s Ivanou vylíval srdíčko plné traumat z řemeslníků a radil, jak si takové pracovníky nevybrat. Za prvé: je třeba nedat na doporučení kamarádů, protože každý má jiná kritéria. Za druhé: drahocenné kontakty na dobré pracanty shánět u kamarádů architektů, kteří už mají své lidi odzkoušené.

Buchty s Jakubem také probraly to, že téměř neexistují ženy řemeslnice a hodinové manželky. Jakub se svěřil s tím, že v pěkně opraveném bytě nechce dělat party, protože by se byt zničil a parkety by byly polité červeným vínem. Ivana se svěřila, že se snaží svou pěknou kuchyň pokud možno nepoužívat, aby ji nezničila. Zuzana špatně vyskloňovala podstatné jméno elektrikáři v 7. pádě čísla množného a přidala k dobrému nesouvisející historku o sousedovi, který do společných prostor věší divizny. A Ivana nakonec přidala moudro: v bytě není nikdy nic hotovo, s čímž nezbývá než souhlasit.

Chcete si vzpomenout na to, jak váš „kuchyňář“ nedodržel termín a utekl s vašimi penězi za hranice? Pusťte si aktuální díl Buchet a zjistíte, že v marném úsilí ohlídat řemeslníky a život vůbec nejste sami.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.