Reportéři rapu se hlásí z terénu. Výprava z českého Eskimo Dance přes Hamburk až do hospody

31. březen 2023

Nepravidelný reportážní speciál je zpět! Společně s našimi hosty přinášíme hloubkový ponor do těch nejvýraznějších rapových akcí za poslední týdny. Třeba na Smackově křtu to vypadalo jako na tuzemském Eskimo Dance (legendární britské mejdany pod taktovkou kmotra Wileyho). Johny Tussin reportuje z Německa, rytíři jsou u hranic a my hlídáme hlavní město.

Jak jsme slibovali, tak činíme. V posledních týdnech jsme spolu s naším profesionálním reportážním týmem navštívili nespočet rapových akcí, ze kterých vám přinášíme nabitý informační servis. Jedna část týmu se vydala na největší grimeovou událost, kterou naše republika pamatuje: na Smackův Chiméra Nekonečno křest, který praskal ve švech Malé sportovní haly. Podobně tomu bylo i víkend poté, po celém Žižkově se totiž konala Žižkovská noc, která našemu průzkumu taktéž neunikla.

Druhá část námi proškolených reportérů v čele s Johny Tussinem se vydala do Hamburku na tour Suicideboys, kteří s sebou přivezli – stejně jako na českou zastávku – Germa a Ski Mask the Slump Goda. Z Německa se pokračovalo rovnou do pražského Chapeau na koncert Sxmpry, a celé tažení bylo zakončeno na otvíračce první rapové hospody v Praze, za níž stojí sám ASAP Jarda. K tomu porce novinek, hosté na telefonu a příval nových bangerů.

Kdo rapuje na živo? Co se stalo Johnny Tussinovi na hranicích s Německem? Kde na mejdanech pojídají frgály? A jak dlouho vydrží rapovat Smack? Poslechněte si nový díl Scény s Opakem Dissu věnovaný koncertům a dozvíte se víc!

Spustit audio