Road trip po Americe? Motely, veteráni z Vietnamu a low carb chleba byli fajn

12. leden 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, uvítaly DJku a píáristku Ivetu, která se rozhodla jet na vlastní pěst do Ameriky. 

Iveta už v Buchtách v minulosti několikrát byla, neboť se kamarádí se Zuzanou, a tak v éteru pořešily rovnou i svoje spory – Zuzana tvrdí, že má Iveta v lednici malé zásoby, a Iveta zas na Zuzanu šplíchla, že dosud sdílí streamovací službu se svým ex, aby ušetřila.

Pak ale začala vykládat o americkém výletě podle svého gusta – aby ušetřila, hledala ubytování zdarma výměnou za starost o domácí zvířata. Skončila tedy v domku, kde se starala o psa bez nohy, kterému ale snížila dávky léků, a tím údajně zvýšila jeho kvalitu života.

Nakonec rezignovala na to, že by v USA navštívila svého bývalého amerického přítele, který žije v nějaké podivné komunitě v karavanu. Radši se věnovala nákupům chleba s nízkým obsahem sacharidů a přespávání v dekadentních motelech, na což se těšila už v Evropě.

Nebyly by to Buchty, kdyby se řeč nesvedla k úplně jiným tématům – na přetřes přišly sukně z kravat, sukně pro muže, nové slovo kiltoris, nošení nočních košilí muži, co je pivní sláma a proč je to oblíbený brněnský pokrm a tak dále.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba přijdete na to, že Američané jsou stejně jako Evropané také mnohovrstevnaté bytosti, ne jen jedlíci hamburgerů.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.