Rozhovor s Jakubem Dvorským z Amanita Design

10. květen 2011

V rámci festivalu Anifilm, který se konal minulý týden v jihočeské Třeboni, proběhlo i setkání vývojářů počítačových her. Nový titul tam představilo i studio Amanita Design, tedy autoři slavných her Samorost nebo Machinarium.

Se zakladatelem tohoto studia Jakubem Dvorským v Třeboni natáčel Robert Candra. Jestli vás zajímá, na čem členové Amanita Design právě pracují nebo jaké jsou podle Jakuba Dvorského aktuální trendy v počítačových hrách, poslechněte si následující rozhovor.

Jakub Dvorský (* 1978, Brno, Československo) je český výtvarník, kreslíř a tvůrce počítačových her. V letech 1997-2003 studoval na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze v ateliéru Filmové a televizní grafiky u prof. Jiřího Barty kde absolvoval svou první hrou Samorost. Po škole založil studio Amanita Design, které se specializuje na tvorbu počítačových her. Ty vznikají v programu Flash a daly by se charakterizovat jako logické 2D adventury s ploškovými animacemi. Jeho nejznámější hry jsou Samorost 2 nebo Machinarium. Spolupracoval také na filmu režiséra Jana Svěráka Kuky se vrací, za což byl nominován na Českého lva.

Odkazy:
amanita-design.net
machinarium.net/demo

autor: Robert Candra
Spustit audio