Rozumí popkultuře víc známé osobnosti, nebo posluchači? Poslechněte si silvestrovský kvíz Kompotu

31. prosinec 2019

Dva týmy po třech soutěžících. Jeden tvoří hudebnice Never Sol, filmový publicista Petr Cífka a moderátorka ČT24 Mariana Novotná, proti nim stojí posluchači pořadu Kompot. Kdo zná českou a zahraniční popkulturu lépe? To zjistíte ve speciálním silvestrovském kvízu, kde se řešily „kultovní“ seriály 24 hodin a Život na zámku nebo nejúspěšnější singl letošního roku Old Town Road.

Pamatujete si na jména postav z první české telenovely Rodinná pouta? Bodovali byste tak rozhodně v prvním kole z pěti. Týkalo se totiž českých a zahraničních televizních seriálů. V tom druhém se Šimon a Hana zaměřili především na filmy a hlášky z filmů, které změnily jejich životy. Pravá Blondýnka i Notting Hill daly soutěžícím rozhodně zabrat.

Kdo vyhrál reality show VyVolení a který český film zbořil návštěvnostní rekordy v kinech, to byly otázky z třetího kola, které se jmenovalo lakonicky Česko. Do přítomnosti se potom kvíz přesunul v dalším kole, které zúčtovalo s uplynulým rokem. YouTube letos například žil velkou šarvátkou dvou beauty influencerů. Jedno z videí, kde si aktéři vyměňovali takzvané účtenky neboli anglicky receipts, se jmenovalo No More Lies a má už přes 48 milionů zhlédnutí. Jak se oba influenceři jmenují, zjistíte ve čtvrtém kole.

V posledním kole pak kvízové otázky vystřídaly schopnosti soutěžících umně poradit ostatním, kterou známou osobnost představují. Poslechněte si, jak soutěžící popsali Jennifer Aniston, Bena Cristovaa nebo Billie Eilish, a zjistěte, kdo nakonec vyhrál.

Co moderoval Richard Krajčo na Radiu Wave? Jaké periodikum zastupoval Hugh Grant ve filmu Notting Hill? A navštívila Beyoncé Teplice, nebo Karlovy Vary? Poslechněte si silvestrovský popkulturní kvíz.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.