Rutka Laskier opět ve Špíně: Největším snem je turné po Mexiku

12. duben 2018

Brněnská emo kapela Rutka Laskier není ve Špíně žádným nováčkem. Když se objevili ve studiu před 2 lety, jednalo se ještě o čerstvou kapelu, která toho moc za sebou neměla. To se ovšem za tu dobu radikálně proměnilo, a tak jsme si je pozvali znovu a do detailu jsme probrali všechny novinky i události v životě této kapely.

Tou nejvýznamnější je asi blížící se vydání a křest jejich nejnovější desky Protiklady. Z ní ve Špíně vůbec poprvé zazněla jedna ze skladeb. Protiklady budou pro Rutku Laskier po demu nebo splitu s ceněnými indiepunkáči Pacino první velkou deskou. Pětice má za sebou kolem šesti desítek odehraných koncertů a dvě malá turné. Tím největším snem v rámci kapely by ovšem byla cesta do Mexika nebo do Indonésie. Kluci nám prozradili, že už k realizaci těchto plánu podnikají jisté kroky.

Přestože jsme ve studiu přivítali jenom kytaristu Pavla s bubeníkem Vítkem, dostali jsme se k částečnému rozboru textů, které má Rutka pochopitelně v češtině. Nezapře se v nich inspirace u dnes již legendární české emo kapely Ravelin 7, což kluci s klidem přiznávají. Další česká kapela, ke které mají blízký vztah, jsou již zmiňovaní Pacino, se kterými se chystají na turné koncem dubna, kdy má i vyjít zmiňované LP Protiklady. Kromě začátků jejich přátelství jsme probrali i takové Bad Brains, kteří zazněli ve Špíně snad úplně poprvé.

V čem dalším je ještě Rutka Laskier podobná Ravelin 7? Jaký mají vztah k francouzskému emu i k sobě navzájem? A především – vnímají se jako ambiciózní kapela? To vše se dozvíte v aktuálním díle Špíny ze záznamu!

Spustit audio