Rychlí kluci vrací do hry taneční vibe à la Human Traffic, jiní nasedají na vlak jménem prachy

29. duben 2021

Ve Velkých číslech se počítadla světových i tuzemských hitparád nepřestávají točit – kompilační deska Slime Language 2, která vznikla pod hlavičkou Young Thugem založeného labelu YSL Records, debutovala na první příčce albového žebříčku Billboard 200. Není divu – projekt skýtá téměř až absurdní sestavu rapových hvězd. Alt-popové duo Twenty One Pilots mezitím boduje v rádiích s ochutnávkovým singlem Shy Away z připravované desky Scaled and Icy.

Jak ale víme z předešlých dílů, Twenty One Pilots to nebudou mít lehké – datum vydání šesté studiovky (21. května) totiž sdílí s popovou hvězdou Olivií Rodrigo a jejím debutem Sour. K velkému překvapení Annabelle a Filipa ze sebe rapper a zpěvák Lil Nas X udělal lidský jukebox a kreativními způsoby prodlužuje životnost svého hitového singlu Montero (Call Me By Your Name) dodatečnými verzemi.

Jen těžko vysvětlitelný nárůst zaznamenaly country fláky Erica Churche a Luka Combse, který moderátoři Velkých čísel po krátkém přemýšlení začali přisuzovat nastupující grilovací sezóně či zrušené tour jejich oblíbeného mulleta Morgana Wallena.

Energický taneční vibe, který Filipa přiměl zavzpomínat na kultovní britsko-irský snímek Human Traffic, vrací do hry KOJO z brněnské party Rychlí kluci. Annabelle v souvislosti s novým trackem House Get Low, na kterém ho doprovází i STEIN27 a Indigo, už poněkolikáté vyzdvihovala STEINOVU flow – a Filip jen spokojeně přikyvoval.

Ve Velkých číslech zazněla i dlouho očekávaná (v pořadí teprve třetí) spolupráce mezi The Weekndem a Arianou Grande, která se ukázala být středním zklamáním, došlo ale také na cenami ověnčenou zpěvačku H.E.R. – ta bodovala nejdříve na cenách Grammy a teď i na Oscarech.

Chystá se Lana Del Rey vydat jednu desku se dvěma názvy, nebo je jen extrémně produktivní? Kdo v novém, povedeném videosinglu pomrkává se světélkujícími čočkami po zesnulém rapperovi DMX? Umí Satan hrát na housle? A kdo je sakra Joshua Bassett? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.