Šaty plné děr a příběhů z divočiny. Jaké je nomádské oblékání podle cestovatelky Viktorky Hlaváčkové?

1. červenec 2020

„Já si vybírám jen to, co považuju za úplně nejlepší,“ říká cestovatelka Viktorka Hlaváčková. Otevírá starou vestavěnou skříň v panelákovém bytě a ukazuje nám svoje outdoorové poklady. Každý kousek oblečení je vzpomínkou na svobodné putování divokou přírodou. Poslechněte si, jak se Viktorka obléká na několikaměsíční cesty mimo civilizaci, jak na cestách pere a šije a proč se vlastně nikdy „nedívá na módu“.

„U outdooru řeším hlavně funkci, ale dívám se i na barvy. Pohybuju se v přírodě a záleží na tom, jestli chci, nebo nechci být vidět,“ popisuje svůj přístup k oblékání Viktorka. Na několikaměsíční túry divočinou, kde si nese vše s sebou na zádech, si bere jen jedno tričko, jednu košili a jedny kalhoty s odepínacími nohavicemi. I proto je pro ni naprosto zásadní kvalita materiálu a zpracování. Poslechněte si, jaké příběhy z cest jsou ukryté v jejím šatníku.

„Chci v životě dělat nějaké věci, těm se chci věnovat. A zabývat se tím, co si vezmu na sebe, trávit hodiny v obchodě nebo ráno před zrcadlem, to já nemůžu, z toho by mě trefil šlak. Já prostě potřebuju někam jít a něco dělat,“ směje se Viktorka. Přesto je ale v jejím šatníku pár kousků, které by jí záviděly všechny instagramové cestovatelky. Poslechněte si, které to jsou a odkud se vzaly.

Jak cestovatelka Viktorka Hlaváčková přemýšlí o oblékání a módě? A jak se její nomádský šatník liší od toho, co nosí ve městě a na sváteční příležitosti? Poslechněte si celý pořad.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.